Actualitate

Firme din Gorj, bombardate cu amenzi

Direcția Sanitar-Veterinară Gorj a aplicat 11 amenzi în cuantum de 61.200 lei, unor firme situate în Căpreni, Hurezani, Logrești, Novaci, Roșia de Amaradia, Runcu, Stejari, Târgu-Jiu, Turceni și Turcinești.

Două amenzi de câte 10.000 lei au primit o carmangerie și o măcelărie, unde utilajele tehnologice și agregatele frigorifice erau neigienizate, suporții metalici ruginiți, erau zone din plafon cu exfolieri de vopsea, paviment cu zone degradate.

Tot zece mii de lei amendă a primit un procesator de carne și produse din carne, pentru transportul produselor alimentare congelate la o temperatură necorespunzătoare.

O altă amendă de 10.000 lei a primit un magazin alimentar, unde produse precum apă minerală și ulei erau depozitate direct pe paviment, iar carnea de pește era în același frigider cu carnea tocată.

Au mai fost date amenzi unei exploatații non-profesionale, pentru neanunțarea medicului veterinar de liberă practică împuternicit despre îmbolnăvirea unui porc, existând suspiciunea unei boli transmisibile de la animal la om, dar și unor unități de tip fast-food.

Vizualizări: 2,057

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: