Eveniment

Reținută pentru promovarea terorismului

O olteancă din Mehedinți a devenit prima femeia din România ridicată de DIICOT de mai multe ori pentru că promovează terorismul pe rețelele de socializare.

 

Liliana Florentina Gîdea  a devenit prima româncă arestată pentru că promova terorismul fiind reținută la finele anului 2022.  Acum femeia din Mehedinți a recidivat și s-a întors în arest. Aceasta distribuia pe rețelele de socializare scene de luptă sau din timpul antrenamentelor organizațiilor teroriste precum ISIS, active în Orientul Mijlocul.

Prima dată a fost condamnată cu suspendare în 2021 pentru aceleași fapte, fiind reținută în noiembrie 2022 sub aceeași acuzație, de propagarea mesajelor care promovau terorismul pe rețelele de socializare din România.

Conform comunicatului DIICOT de miercuri, ambele infracțiuni au fost comise ”în stare de recidivă postcondamnatorie”. “În cauză s-a reţinut faptul că inculpatul, aflat într-o fază avansată a procesului de (auto) radicalizare, a accesat şi promovat în mod sistematic, prin intermediul sistemelor informatice, materiale de propagandă teroristă, specifică unei organizaţii teroriste activă în Orientul Mijlociu. În cadrul materialelor accesate/diseminate de inculpat erau prezentate scene de luptă şi antrenamente ale membrilor acestei organizaţii, precum şi imagini cu luptători ai entităţii teroriste. De asemenea, prin intermediul conturilor deschise pe platformele de socializare/aplicaţiile de mesagerie, inculpatul a promovat însemnele şi activităţile întreprinse de organizaţia teroristă activă în Orientul Mijlociu, precum şi ideologia acesteia”, mai transmite DIICOT.

Vizualizări: 800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: