Actualitate

Doi mineri au intrat în greva foamei la minister

Doi mineri din Complexul Energetic Oltenia au intrat în greva foamei în fața Ministerului Muncii, cerând aplicarea legii 197/2021 în spiritul în care a fost creată, în sensul în care perioada lucrată până acum în cariere miniere și termocentrale să fie asimilată condițiilor speciale de muncă.

Unul dintre greviștii foamei este Nicu Bunoaica, cel care a protestat șase luni și în fața Prefecturii Gorj, cerând adoptarea legii. Acesta spune că minerii trebuie să conștientizeze că trebuie să iasă la bătaie, altfel, în loc să se pensioneze, o să ajungă să lucreze la “firme de tăiat termocentrale”.

Bunoaica a spus că a fost invitat la discuții de un secretar de stat, dar a refuzat, spunând că vrea să discute doar cu ministrul Raluca Turcan. Liderul sindical vrea să plece de la minister cu un răspuns scris legat de modul de aplicare a legii.

Reamintim că până acum casele de pensii au respins cererile de pensionare ale minerilor care au împlinit 52 de ani, considerând să reducerea de până la 13 ani a vârstei de pensionare se aplică pentru perioada lucrată după intrarea în vigoare a legii și că nu poate fi asimilată cea anterioară.

Vizualizări: 3,153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: