Eveniment

Filtre rutiere pentru prinderea șoferilor băuți

Au fost filtre azi-noapte, pe principalele artere rutiere din Gorj, polițiștii urmărind să depisteze șoferii băuți sau drogați. 

În municipiul Targu-Jiu, polițiști din cadrul Biroului Rutier și Serviciului Rutier, alături de specialiști din cadrul Registrului Auto Român, au efectuat un filtru rutier, în intervalul orar 23:00-03:00, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive, precum și identificarea autovehiculelor susceptibile de a avea defecțiuni grave care pot pune în pericol siguranța celorlalți conducători auto și a pietonilor.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 37 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 14.935 lei. Totodată, au fost reținute 8 permise de conducere, dintre care 6 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, unul pentru depășirea limitei de viteză și un permis de conducere pentru circulația pe sens opus. 

Au fost retrase 6 certificate de înmatriculare (3 pentru anvelope uzate peste limita legală și 3 pentru defecțiuni tehnice).

Acțiunile privind consumul de alcool și substanțe psihoactive la volan vor continua și în perioada următoare, a comunicat IPJ Gorj. De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei pe tronsoanele intens tranzitate ale drumurilor naţionale şi judeţene, în scopul prevenirii accidentelor rutiere.

 


 

Vizualizări: 1,296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: