Social

Filip: Avem doi ani și jumătate de când facem hârtii către CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia are terenuri și clădiri care stau degeaba, pe care pot fi dezvoltate afaceri, dar nu le valorifică. Are și străzi, rețele de apă și canalizare, pe care nu le transferă primăriilor. Are chiar și biserici și cimitire. De ani buni nu le mai poate transfera cu titlul gratuit, că nu vrea Fondul Proprietatea, acționar minoritar care, când a fost să pună bani pentru planul de restructurare nu a vrut, dar când este de luat, nu cedează nimic. Din păcate, CEO nu are nici măcar un plan de a vinde activele pe care nu le mai folosește.

Primarul din Rovinari, Robert Filip, a încercat ani buni să obțină niște terenuri de la CEO, pentru a putea aduce investitori în localitate. „O firmă poloneză ne-a cerut 40 de hectare de teren ca să pună niște sere. Am discutat cu CEO, cu toată lumea. În fața termocentralei stă degeaba, pasc oi acolo. Nu că ar fi rău, dar au și ele locul lor, nu într-un oraș. Nimeni nu a avut deschidere”, a spus primarul din Rovinari, Robert Filip, la o emisiune. 

„Avem doi ani și jumătate de când facem hârtii către CE Oltenia, Ministerul Energiei, să ne dea aceste active pe care le cere Primăria Rovinari”, a mai spus edilul.

Complexul Energetic Oltenia nu a prezentat până acum niciun plan de valorificare a acestor active. 

Vizualizări: 3,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: