Actualitate

Bani pentru stabilizarea versanților din Defileul Jiului

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a alocat fonduri pentru lucrări de stabilizare a versanților din Defileul Jiului, la câteva săptămâni după ce un șofer a murit lovit de un bolovan care i-a trecut prin parbriz. 

Este vorba de un contract care de 2,1 milioane de lei, pe patru ani, care vizează patru porțiuni din DN66. Licitația este programată pe 2 noiembrie. 

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere vor fi executate lucrări de rănguire versanți. 

Lucrările vor fi executate manual. „Vor fi fixate frânghiile și centura de siguranță de ancorele de protecție – urcarea muncitorilor la punctele de lucru, plecând de la piciorul versantului, inclusiv coborârea – dislocarea din masiv a blocurilor de stâncă fisurate, cu ajutorul șpițului și barosului, a răngilor și a penelor – executarea politurii suprafeței. Rănguirea bucăților de stâncă se va face cu mare atenție pentru a nu rămâne bucăți de stâncă instabile care după terminarea lucrului să cadă pe platforma drumului și să producă accidente.

După terminarea lucrului sau la întreruperea lui din diferite motive, se va efectua o verificare atentă a versantului și numai după ce s-a constatat că nu există pericolul de căderi de stânci se va aproba coborârea muncitorilor și deschiderea traficului rutier. În zonele în care sunt ziduri de sprijin din gabioane, rănguirea versanților se va face cu atenție pentru a se evita degradarea acestora”, arată compania de drumuri.

Cel mai recent incident grav din Defileu a fost pe 2 octombrie, când un șofer de 56 de ani din Giurgiu a murit.

 

Vizualizări: 702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: