Social

FCU Craiova a dat lovitura cu ultimul transfer 

Patronul echipei FC U Craiova, Adrian Mititelu,  se laudă cu o premieră de când investește în fotbal datorită transferului atacantului italian Andrea Compagno.

Adrian Mititelu susține că acest transfer a salvat bugetul familiei care nu a mai fost afectat ca anii trecuți. FC U Craiova a primit de la FCSB, în schimbul lui Andrea Compagno, suma de 1.5 milioane de euro, în vara acestui an și va mai primi un procent de 10% din viitorul transfer al italianului.

Mititelu a mărturisit că acest transfer a ajuns să salveze averea familiei ajutând și la consolidarea bugetului clubului din Bănie. „Cheltuielile sunt mari. De asta nu mi-am permis să refuz oferta pentru Compagno. Abia anul ăsta am numai un milion de euro diferența dintre venituri și cheltuieli. E primul an în care mă costă echipa doar un milion de euro. Restul bugetului este completat din drepturile de televiziune și din diverse sponsorizări. Veniturile TV reprezintă în medie 40% din cheltuielile cluburilor. În cele mai multe cazuri, patronii cluburilor care vor să joace sus în clasament vin cu bani de acasă. Aceștia creditează cluburile, iar creditările riști să nu le mai recuperezi niciodată. Nu e altă formă legală în România”, a spus Adrian Mititelu, potrivit GSP.

FC U Craiova se clasează, în această pauză competițională de iarnă, pe locul 10, cu 23 de puncte, la nouă puncte de ultima poziție de play-off, ocupată de către Sepsi Sfântu Gheorghe.

Vizualizări: 1,178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: