Actualitate

Nelu Roșca: Le trebuie o perioadă să se acomodeze

Sutele de angajări făcute în Complexul Energetic Oltenia nu sunt suficiente pentru a acoperi pierderea pe care compania o are prin plecarea la pensie a salariaților cu experiență.

O spune și Nelu Roșca, președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța. “Mai avem lipsă de personal, dar cel mai sensibil lucru este faptul că acești salariați nu au cunoștință de echipamentele miniere și de funcționarea lor. Le trebuie o perioadă să se acomodeze, pentru a evita un accident tehnic sau uman”, a spus Roșca.

“Cel mai rău este că cei de la Târgu Jiu le impun unde să îi plaseze și prima perioadă de 90 de zile, potrivit Codului Muncii, trebuie să rămână pe acele locuri. Cred că șefii de sectoare ar trebui lăsați să îi plaseze între cei vechi, pentru a putea să învețe din experiența lor”, a mai precizat liderul sindical.

Circa 800 de angajări pe perioadă determinată a făcut CE Oltenia în acest an, în care s-a înregistrat o creștere a numărului de pensionări, după ce salariaților li s-au recunoscut condițiile grele de muncă.

Vizualizări: 3,268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: