Anchetă

Fără hoție... Primarul Fritz plătește drumul consultantului cu sute de lei pe oră

Avocații administrației Fritz din Timișoara au trecut la deconturi, la preț de consultanță, orele petrecute în avion și pe drumul făcut pentru a se duce să reprezinte Primăria Timișoara la procese, potrivit rapoartelor de activitate din octombrie și noiembrie 2021.

Primăria Timișoara este reprezentată de avocații de la Schönherr și Asociații SCA. Potrivit Press Alert, în 12 octombrie, Ioana Naroși a decontat 11 ore care au reprezentat ”timp de călătorie București-Târgu Mureș și retur”, solicitând 3.850 de lei. Pentru ”asistență juridică și reprezentare în dosarul nr.266/1361/2021 aflat pe rolul Curții de Apel Târgu Mureș”, a trecut 100 de minute, suma cerută fiind de 583,33 lei.

În 25 octombrie, când a plecat într-o delegație la Târgu Mureș pentru un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Mureș, Naroși a decontat 10 ore, adică 3.500 de lei, reprezentând ”timpul de călătorie București - Cluj Napoca, Cluj Napoca - Târgu Mureș”, și 100 de minute ”asistență juridică și reprezentare”.

O lună mai târziu, în 8 noiembrie, tot aceasta a trecut pentru decont șase ore, reprezentând ”timp de călătorie București - Cluj Napoca, Cluj Napoca - Târgu Mureș”, dat de data aceasta a solicitat pentru deplasare 2.100 lei. În schimb, a doua zi, a mai decontat șase ore ”asistență juridică și reprezentare în dosarul nr.266/1361/2021 aflat pe rolul Curții de Apel Târgu Mureș. Pregătire dosar”.

 
Rezultă un tarif mediu de 350 de lei pentru fiecare oră petrecută pe drum. În rapoartele anterioare, avocații de la Schönherr nu și-au decontat drumurile făcute, chiar dacă au venit de mai multe ori la Timișoara pentru a participa la diverse întâlniri, mai notează sursa citată.

Anterior, Press Alert a mai dezvăluit că administrația Dominic Fritz a decontat servicii prestate în afara contractului care prevedea consultanță pentru salvarea patrimoniului companiei de termoficare Colterm SA. Marți, Renașterea bănățeană a publicat informația că avocații de la Schönherr au decontat munca pentru a formula un refuz la solicitarea făcută de jurnaliști către primărie, în baza legii accesului la informații de interes public, privind comunicarea rapoartelor de activitate ale societății de avocatură austriece.

Firma a câștigat contractul cu administrația Fritz chiar dacă a depus cea mai scumpă ofertă finală, 1.060.500 lei plus TVA prețul fiind de 350 lei/oră, potrivit sursei citate.

Vizualizări: 1,558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: