Anchetă

Au cerut la proces să le fie decontată șpaga plătită la spital

Rudele unui motociclist mort într-un accident rutier produs în anul 2017 au cerut, în procesul în care a fost trimis în judecată șoferul care a produs accidentul, ca firma de asigurări să fie obligată să le achite suma de 1.400 de lei plătită ca „șpagă spital”, arată adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, accidentul a avut loc în iulie 2017. Şoferul unei autoutilitare care circula pe DN6 a virat stânga peste un marcaj dublu continuu. O motocicletă pe care se aflau două persoane a intrat în plin în furgonetă, iar în urma impactului ambele persoane aflate pe motocicletă au murit.

În urma anchetei s-a stabilit că şoferul este principalul vinovat pentru accident, o parte din culpă revenindu-i şi motociclistului care a condus cu viteză. La proces, rudele motociclistului şi ale pasagerului de pe motocicletă, care au murit în accident, au solicitat daune morale de sute de mii de euro.

Rudele motociclistului au cerut, însă, şi daune materiale de 83.336 de lei reprezentând cheltuielile efectuate cu înmormântarea victimei. La capitolul „cheltuieli” de înmormântare, rudele motociclistului decedat au trecut şi „1.400 de lei – şpagă spital”.

Judecătorii au arătat că firma de asigurări nu poate fi obligată să achite şpaga plătită la spital. „Este evident ca instanța nu poate acorda vreo sumă de bani reprezentând „şpagă spital„, sumă cheltuită în mod nelegal şi care ar putea face obiectul infracţiunii de dare de mită”, a decis instanţa, care a luat în calcul doar sumele care pot fi dovedite cu documente fiscale.

Astfel, familia victimei a primit despăgubiri materiale de peste 50.000 de lei, fiind respinsă şi cererea de acoperire a valorii motocicletei distruse în accident.

 

Vizualizări: 1,620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: