Diaspora

Familie de români, dispărută în mlaștinile canadiene

O familie de români care încerca să treacă granița din Canda în SUA și-a găsit sfârșitul în zona mlăștinoasă din Quebec, un copil al familiei fiind de negăsit.

Şase persoane, printre care un copil, din două familii, una canadiano-română, cealaltă indiană, au fost găsite decedate într-o zonă mlăştinoasă din Quebec, Canada, pe unde încercau să intre ilegal în Statele Unite, a anunţat vineri poliţia canadiană, precizând că un al doilea copil este dat dispărut.

„Se crede că cele şase persoane sunt din două familii, una de origine română şi cealaltă, se crede, de cetăţeni ai Indiei”, a declarat adjuncta şefului poliţiei din Akwesasne Mohawk, într-o conferinţă de presă.

Polițiștii au mai precizat că ei cred că un copil mic al familiei române nu a fost localizat şi vor continua căutările. 

Cei şase decedaţi sunt cinci adulţi şi un copil sub 3 ani dar ambii copii erau asociaţi cu familia română şi aveau paşapoarte canadiene, a precizat reprezentantul poliției. Trupurile au fost găsite în apropierea unei ambarcaţiuni răsturnate care aparţinea unui bărbat din comunitatea autohtonă Akwesasne, dat la rândul lui dispărut.

Poliţia aşteaptă rezultatele autopsiilor şi testelor toxicologice pentru a stabili cauza deceselor.

 

Actualizare:

Poliţia canadiană a anunțat sâmbătă ca a recuperat alte două cadavre, inclusiv cel al unui bebeluş care nu fusese găsit iniţial, în apropierea frontierei cu SUA, ridicând la opt numărul victimelor din două familii - una canadiano-română, cealaltă indiană. „Alte două cadavre au fost recuperate, un bebeluş, cetăţean canadian de origine română, şi o femeie adultă despre care se crede că este cetăţean indian'', a declarat presei Shawn Dulude, şeful serviciului de poliţie al comunităţii indigene Mohawk din rezervaţia Akwesasne, Canada.

Poliţia a recuperat joi şase cadavre, între care al unui copil mai mic de trei ani, şi crede că tragedia s-ar fi produs în noaptea de miercuri spre joi.

Vizualizări: 344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: