Actualitate

Face greva foamei până la pensionare

Un salariat al Complexului Energetic Oltenia anunță că va intra în greva foamei până când va obține decizia de pensionare. Este vorba de Daniel Dănilă, unul dintre cei care au protestat doi ani în Piața Prefecturii Gorj, pentru a obține legea care a redus vârsta de pensionare la 52 de ani, a salariaților din producție.

Dănilă a depus cererea pentru pensionare pe 28 martie, iar până acum nu a primit răspunsul așteptat de la Casa de Pensii Gorj. Pe cale de consecință, luni va merge în audiență la șefa Casei de Pensii și de marți intră în greva foamei.

Daniel Dănilă spune că va protesta până când va ieși la pensie. Un salariat i-a spus că a încercat și el să obțină o audiență, dar a fost programat peste câteva luni.

Casa de Pensii Gorj a anunțat că așteaptă îndrumări de la Casa Națională, în vederea aplicării Legii 197/2021, pe care încă nu le-a primit, deși au trecut câteva săptămâni de la publicarea motivării Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a interpretat legea în sensul dorit de salariați.

Mii de salariați ai CE Oltenia îndeplinesc condițiile de pensionare și nici compania nu a început distribuirea noilor adeverințe.

 

Vizualizări: 2,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: