Actualitate

Lipitorii de afișe vor prinde “nedeterminata”?

Sunt în jur de 1800 - 2000 de salariați cu contract de muncă pe perioadă determinată la Complexul Energetic Oltenia. Contractele expiră la finalul lunii iunie, dar mai multe surse sindicale susțin că vor fi prelungite cu încă șase luni.

Ce se întâmplă după 31 decembrie 2023 cu acești oameni nu mai știe nimeni. Totul depinde și de câte pensionări vor fi în acest an la CE Oltenia, pe Legea 197/2021.

Compania va trebui să încheie anul cu 7.796 de salariați, potrivit planului de restructurare. Dacă după valul de pensionări va rămâne cu mai puțin de 7.796 de salariați, poate trece anumite contracte din perioadă determinată în perioadă nedeterminată.

Cum vor fi selectați? Teoretic, printr-o evaluare profesională. Practic, nimeni nu crede asta, mai ales că intrăm în an electoral, iar politicienii sunt învățați să folosească CE Oltenia pentru a câștiga voturi. “Lipitorii de afișe vor fi aleși, pilele politice”, a scris cineva pe pagina de socializare. Și, cum să nu-l credem, când avem tradiție în așa ceva?

Potrivit planului de restructurare, nici trei mii de locuri de muncă nu vor mai fi în 2030 la Complexul Energetic Oltenia, din 11.300 câte sunt sunt prezent.

 

Vizualizări: 4,500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: