pamFLEȚI

Europa este în genunchi. Ursula von der Leyen dictează: încă 50 miliarde pentru Ucraina! 

 În timp ce Europa îngenunchează încet și sigur din cauza problemelor economice și nu numai, Comisia Europeană propune încă un ajutor pentru Ucraina. Mai exact, 50 miliarde de euro sub formă de granturi și împrumuturi. Discutăm de bani pentru reconstrucția țării! 

„Mai presus de toate, crearea rezervei va oferi predictibilitate partenerilor noștri din Ucraina, va încuraja alți donatori și ne va permite să ne calculăm sprijinul financiar în funcție de situația de pe teren, deoarece știm cu toții că un război ne cere să fii cât mai flexibil posibil”, a spus von der Leyen.

Într-un moment de criză economică, deja acutizată, inflație în creștere, sărăcie în creștere, dobânzi ridicate... în plin război și fără a se întrezări vreo intenție de înghețare a conflictului, Ucraina urmează să primească mai multe zeci de miliarde pentru reconstrucție! Deci, pe de o parte se pompează bani pentru armament, iar pe de altă parte se bagă bani pentru reconstrucție. Sănătos raționamentul, flexibil și demn de toată lauda! Nu? 

 

A nu se omite faptul că, solicitarea pentru zecile de miliarde de ajutoare pentru Ucraina vine în același timp în care UE a înghețat alte zeci de miliarde de ajutoare pentru statele membre ale UE, Ungaria și Polonia, pentru așa-numitele probleme de stat de drept.

Tot mai multe voci susțin că destinația sumelor pompate în Ucraina, sunt foarte greu de monitorizat. Bine că sunt rigizi când discută despre monitorizarea țărilor membre UE! 

Vizualizări: 1,273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: