Actualitate

Este Plaveti noul Sorinel Boza?

Bătălia pentru șefia Complexului Energetic Oltenia pare tranșată în favoarea “stranierului” Dan Iulius Plaveti, singurul membru al Directoratului care nu este din județ și nu a lucrat în companie.

Potrivit unor surse politice, ministrul Virgil Popescu a tranșat lucrurile și nu cedează controlul pe CE Oltenia în favoarea președintelui PNL Gorj, Ion Iordache, cum a sperat acesta, doar îl lasă să își bage și el oameni pe ici, pe colo, inclusiv doi în Directorat, pe Cosmin Trufelea și să vedem care este al doilea.

Cine este Dan Iulius Plaveti? Sau Plăveți, că nu știm sigur care este numele. Ei bine, interesat este că liderii din Gorj ai celor două mari partide, Mihai Weber de la PSD și Ion Iordache de la PNL, au spus că nu îl cunosc. Și asta e de bine. Mai țineți minte când a venit Sorin Boza director la CEO? Tot așa s-au înfoiat unii politicieni, că cine e, că nu îl cunoaștem. Dar Boza avea vrăjeală și i-a calmat repede, a știut să îi manevreze și pe politicieni, și pe liderii de sindicat, dar a avut ușa deschisă cam pentru orice salariat. Și asta i-a atras o simpatie pe care o mai are și astăzi.

S-ar putea să aibă și Plaveti vrăjeală, pentru că primul lider sindical care a fost la el, guralivul Nicu Bunoaica, a ieșit în spațiul public să spună că i s-a părut bine intenționat, că vrea să ajute oamenii.

Și să nu uităm că Boza a făcut primele demersuri pentru deblocarea unor fronturi de lucru, dar a și deschis calea unor negocieri salariale, că ajunseseră minerii să fie plătiți ca la adunat de prune. Poate că și Plaveti o să aibă o imagine mai de ansamblu a problemelor din CE Oltenia și nu o să se piardă în gâlceava politică zilnică.

La jumătatea lunii februarie ne vom lămuri cine va conduce Complexul Energetic Oltenia. Poate va fi Plaveti, poate Cosmin Trufelea, despre care se spun și bune, și rele, ca despre fiecare. Problema principală este că, dacă va fi Trufelea, Iordache va încerca să conducă de facto această companie, și nu știu dacă Trufelea îl va putea pune la punct.

Pentru amatorii de CV-uri, Plaveti a lucrat ultima dată la o firmă care vrea să facă parc fotovoltaic. În trecut a fost director la TAROM, președinte la ANRE, director la Hidroserv, membru în consiliul de administrație de la Transelectrica și CFR Călători, dar și candidat la senat din partea PNL București, în 2020.

 

 

Vizualizări: 4,188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: