Actualitate

Energeticieni din CE Oltenia, în greva foamei

Salariații de la termocentralele Ișalnița și Craiova II au început luni pichetarea Prefecturii Dolj. Zeci de salariați au fost la protest, dar câțiva au anunțat că vor intra în greva foamei.

Printre greviști este și Ion Vîlceanu, liderul Sindicatului Liber Independent CET Craiova II. Salariații de aici sunt nemulțumiți de faptul că termocentrala va fi externalizată în 2023, dar pe de altă parte cer reducerea vârstei de pensionare.

”Am trei revendicări mari și tari. Prima este legată de externalizare. Vreau să vedem ce se întâmplă și cum se întâmplă. A doua este legată de reducerea vârstei de pensionare, dar și reactivarea ordonanței 36, fiind vorba despre completarea veniturilor pentru salariații care vor fi disponibilizați pe perioada programului de restructurare  2021-2025”, a declarat Ion Vîlceanu cu câteva zile înainte de protest.

Pichetarea a fost autorizată pentru perioada 22-25 februarie, între orele 10 - 13, cu participarea a 30 de salariați. Dacă pichetarea nu va da rezultate, va urma greva foamei, după cum spun liderii sindicali.

Vizualizări: 2,676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: