Social

Romanescu: Urmează investiții majore în școlile din municipiul Târgu Jiu

Unitățile școlare din municipiul Târgu Jiu vor beneficia de o serie de investiții menite să aducă o îmbunătățire considerabilă actului educațional. Mobilier nou, calculatoare de ultimă generație și laboratoare dotate cu tot ce este necesar. De toate acestea se vor putea bucura elevii și profesorii peste doar câteva luni. 

Nu mai puțin 81 de licitații vor fi organizate în perioada imediat următoare în cadrul unui proiect care vizează dotarea unităților de învățământ din municipiul Târgu Jiu. 

„Sunt 81 de licitații care se vor organiza în perioada următoare la Primăria municipiului Târgu Jiu pe dotările de la unitățile de învățământ din orașul nostru. Mi-am dorit să nu scoatem un pachet de șase milioane de euro, ci am facut trei pachete pentru fiecare unitate de învățământ. Am scos mobilierul într-o licitație, tot ceea ce înseamnă partea de IT, un alt pachet, iar tot ceea ce înseamnă laboratoare și cabinete de specialitate, într-un al treilea pachet. Cred că termenul de finalizare al proiectelor va fi 1 iunie 2024 pentru că aici vorbim doar de dotări. Mi-am dorit un termen rezonabil pentru toate societățile care vor participa la licitații”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Marcel Romanescu a mai subliniat că municipiul Târgu Jiu este printre singurele orașe din țară unde proiectele pentru dotarea unităților de învățământ au primit finanțare integrală. Din acest motiv, municipalitatea va fi extrem de strictă cu firmele care vor câștiga licitațiile. Se anunță penalități usturătoare pentru cei care nu vor respecta termenele legale de finalizare a proiectelor câștigate.

 

Vizualizări: 1,010

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: