Politică

Drumul care va lega Craiova și Severin de vestul Europei

Oltenia ar putea fi legată în câțiva ani de Banat printr-un drum expres. Guvernul a prins în buget 20 milioane lei pentru culoarul rutier Lugoj- Drobeta Turnu Severin – Craiova - Calafat.

Banii sunt pentru finanțarea studiului de fezabilitate a acestui proiect de infrastructură majoră al cărui mare avantaj îl constituie poziționarea pe coridorul de conectivitate Oltenia-Banat care se suprapune coridorului european Orient East - Med care unește Europa Centrală cu porturi de la Marea Nordului, Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Mediterană. 

Parlamentarii PNL din Oltenia transmit într-un comunicat că “Viitorul drum expres între Craiova şi Lugoj va face legătura cu Coridorul IV, dar va asigura și facilităţi suplimentare de transport privind capacitatea de navigabilitate a Dunării. Alte motive deosebit de importante pentru includerea acestui proiect major în prioritățile Guvernului României sunt: nevoia accesului din Regiunea istorică Banat spre capitala României, cât si transportul de marfă înspre și dinspre Peninsula Balcanică pe acest coridor rutier”.

Vizualizări: 4,238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: