pamFLEȚI

Droguri descoperite la o petrecere la care se afla și Prefectul județului Gorj 

"Un tânăr a fost prins cu droguri la o petrecere, organizată seara trecută, la un restaurant din Târgu Jiu. Tânărul a fost văzut cu o pungă cu prafuri albe și a declarat că are sare în punga respectivă. Atât el, cât și fratele lui, au fost săltați de polițiști și duși la audieri. Punguța cu prafuri a fost indisponibilizată de anchetatori pentru a stabili ce fel de prafuri conține." Luai poza și un citat dintr-o tentativă de site, schimbând doar titlul lor tendențios, într-un altul, la fel de tendențios. Acum las răutățile și încerc să fiu cât se poate de explicit, în ceea ce privește cele întâmplate. 

Petrecerea a fost super ok, câteva sute de tineri au participat la eveniment, chiar a fost distracție în parametri normali. Toată organizarea a aparținut unui grup de tineri, parte din echipa "Târgu Jiu - Capitala Tineretului din România".

Conjunctural a fost prezent la eveniment și Prefectul județului, invitat oficial. Realizați că am fost prezent și eu! Repet, totul a fost senzație, până când au aterizat doi "gujbeți" care se voiau traficanți de... hârtie igienică, cred! I-au săltat polițiștii în secunda doi. Cei doi cufuriți aveau într-o pungă niște chimicale probabil, ceea ce în mintea lor și a altora, îl văd ca pe un drog. Nu, nu-i drog, dar, ca și efect, cu siguranță este mai periculos decât toate "dragele" la un loc. Își prăjesc efectiv creierul, inhalând asemenea rahaturi. 

Bănuiesc că nu au fost nici măcar reținuți, cu toate că, legislativ vorbind, pe asemenea spețe le-aș da 30 de zile fără să clipesc. Apoi... dacă istoricul confirmă că ei cu asta ee ocupau, i-aș ține la pârnaie... până se topește un drob de sare la umbră. De ce? Fiindcă inconștienții ăștia mici pun botul la niște unii ca cei 2oi "traficanți" și uite cum ajung să își plătească cu bani nenorocirea propriei vieți!!!

Revenind la titlu, da, este un titlu tendențios, dar nu mai tendențios decât cel folosit de unii ce se lasă plimbați cu lesa prin presă! 

Vă atașez mai jos, comunicatul oficial al organizatorilor, felicitandu-i pentru implicare! 

"Suntem tineri și în fața noastră sunt mii de oportunități. Dar și multe pericole. Depinde de noi să facem diferența dintre bine și rău. 
Ne-am distrat împreună seara trecută la #START Party, dar am văzut și că uneori răul este deghizat "într-o stare de bine".  

Unul dintre participanți va trebui să dea mai multe explicații pentru că avea asupra lui o punguță cu praf suspect. Cercetările vor stabili dacă erau droguri sau nu. Suntem împotriva oricărui gest de acest fel și vrem să deschidem o dezbatere publică, necesară, pe acest subiect. 

Vrem ca la fiecare eveniment pe care-l organizăm să fiți în siguranță și singurele tentații să fie unele care să nu creeze dependențe. 
În perioada următoare vom organiza noi discuții pe subiectul dependențelor și vrem să  răspundem și la alte întrebări: Ce stă în spatele dorinței de a consuma substanțe sau alcool. Ce anume? De ce? 

Voi știți tineri care consumă droguri? Dacă voi tăceți, ei sunt în pericol!"

Vizualizări: 10,483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: