pamFLEȚI

Dominic Fritz, noul model german?

Primarul Timișoarei este născut, crescut și educat în Germania - țara în care au proliferat nazismul și Adolf Hitler, țara care a dat Holocaustul, Kristallnacht, care și-a terorizat cetățenii prin forțe de represiune precum SA, SS, Kripo și care a inventat un sistem de a-și pedepsi cetățenii pentru delict de opinie, pentru libera exprimare. Țara care a încurajat cenzura, arderea cărților “incomode”, care a încurajat delațiunea și turnătoria între oameni, până la nivel de familie.

 

Din ciclul “Turnați aici”, ca pe vremea Securității ceaușiste, primarul Fritz și USR Plus, în general, au organizat tot felul de acțiuni și apeluri la delațiune publică, direct sau prin ONG-uri și ziariști aserviți. 

 

Cea mai recentă invitație securistoidă la delațiune este apelul public al primarului Timișoarei, Dominic Fritz, prin care cere oamenilor să îi “servească” pe Facebook orice “fake news” despre compania de termoficare Colterm - în insolvență. Nu știm exact ce înțelege primarul prin fake news, dar încalcă dreptul fundamental la liberă exprimare și la opinie. Drept prevăzut în Carta Drepturilor Omului, în legislația europeană, americană, dar și în legislația românească. Noroc că timișorenii nu se lasă intimidați de astfel de mesaje.

 

Mai mult, activitățile de monitorizare a presei și a social media revin “Armadei” de consilieri și specialiști în comunicare, angajați la primărie sau ca și consultanți externi, toți plătiți din banii contribuabilului timișorean. Și, de ce nu, consilierilor locali USR, brațul de fier al comentariilor și al fake news-ului, al aroganței și agresivității de limbaj în social media, pentru imaginea micului dirijor.

 

Acțiunea “Turnați aici!” este încă o expresie a incapacității administrației de a se ocupa de problemele reale ale Timișoarei, probleme de sezon și probleme de sistem. Și evident, în cel mai amator stil, de a distrage atenția publică de la eșecurile pe bandă rulantă, în gestionarea crizelor din oraș, a celei de la Colterm sau a faptului că azi, 8 februarie, mai este o zi din termenul legal de adoptare a bugetului local pe 2022, care nu există încă nici ca proiect. 

 

Trist! Cu reverberații istorice sumbre, de foarte tristă amintire!

Vizualizări: 4,066

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: