pamFLEȚI

Frigul nu face politică

Prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu, și președintele CJ Timiș, Alin Nica, au hotărât să susțină politic (PSD și PNL) cererea Primăriei Timișoara de a primi alte 130 de milioane de lei de la guvern pentru Colterm.

Cei doi șefi de instituții au făcut acest demers, susținut și de parlamentarii PSD și PNL din Timiș, pentru ca populația Timișoarei, școlile, spitalele să aibă apă caldă și căldură. 

În niciun caz asta nu înseamnă un favor pentru conducerea primăriei Timișoara, acceptarea sau încurajarea amatorismului administrației Fritz sau prostul management al conducerii Colterm. Nu este un cadou pentru politicienii incapabili din primăria Timișoarei. Este un ajutor pentru oamenii din oraș, obligați să suporte indiferența și prostul management al echipei lui Dominic Fritz.

Dincolo de ipocrizia caracteristică a USR, sper ca Dominic Fritz să nu mai arunce vina pe Guvernul actual, iar postacii de serviciu ai USR - mulți cu identitate falsă pe social media - să aibă decența de a înceta atacurile la adresa clasei politice, a organizațiilor civice sau împotriva membrilor societății civile care au alte viziuni și opțiuni politice decât ei. 

Solidaritatea cu timișorenii, fără a invoca vinovați din exterior și “greaua moștenire”, este soluția cu care au venit reprezentanții PSD și PNL, Prefectura Timiș și CJ Timiș. O lecție de democrație și un exemplu de empatie pe care le-ar putea urma Dominic Fritz, Ruben Lațcău și consilierii USR + Raul Ambruș, în Consiliul Local Timișoara.

Și ar fi fost normal ca mâine Timișoara să aibă un buget! Un buget cât de cât echilibrat și realist, pliat pe nevoile reale ale timișorenilor. DIN PĂCATE, nu există, nici în ceasul al treisprezecelea, măcar un proiect de buget.

Decență, respect și maturitate. Ar fi timpul…

 

Vizualizări: 7,618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: