pamFLEȚI

Produc vapcin îmbuteliat. În curând și-n magazine!

Că cam așa se contura viitorul, la câtă propagandă pandemică ne-a fost livrată de la apariția covid 19. Fără glumă, cred că știința a traversat cea mai neagră perioadă a sa, fiind supusă la un adevărat genocid, culmea, chiar de o parte a celor ce se erijau în "științofomani"! 

Certitudinea că, în spatele propagandei lor, au stat sume imense de bani este de necontestat. Reiese asta și prin prisma faptului că doar o parte a oamenilor de știință aveau voie să își expună opiniile și erau promovați. 

Restul, care nu se prindeau în "hora pandemică", erau marginalizați și eventual cenzurați. Toate acestea au fost cauzele ce-au amplificat efectele Covid, delta, celta, omicron, unicorn...puii mei, tot felul de porecle gripale, poate chiar mai agresive decât virusul în sine. 

După aproape doi ani de teroare, bag seamă că se potolesc sultanii și ne slăbesc cu restricții, certificate... și alte anomalii. A mutat Erdogan, iar acum a venit rândul Ministrului sănătății englez.

"COVID-19 nu pleacă. Va rămâne cu noi mulţi, mulţi ani, poate pentru totdeauna, şi trebuie să ne obişnuim să trăim cu el. Cred că ne aflăm în fruntea Europei în tranziţia de la pandemie la endemie şi deschidem calea prin a arăta lumii cum poţi trăi cu COVID-19. Trebuie să învăţăm să trăim cu el. Din păcate, oamenii mor şi de gripă. Într-un an cu gripă virulentă se pot pierde, din păcate, circa 20.000 de vieţi, dar nu închidem toată ţara" declară Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid. 

Cum este, băi, sectanților? Ce spune acum nenea ăsta, spunea la începutul pandemiei medicul pneumolog Elena Vlad, o pământeancă din Gorj. Și nu discutăm de vreun medic antivaccinist sau fanatic!!

"Părerea mea este că trebuie să ne obișnuim să trăim cu virusul. Primii care avem obligația să facem asta, suntem chiar noi, cadrele medicale. Doar așa evităm propagarea panicii în rândul populației. Un virus existent nu dispare niciodată, dar cu toate acestea, să nu uităm că medicina este o știință vie și evoluează constant" - asta spunea un medic profesionist și echilibrat, într-o perioadă în care se cărau pacienții suspecți cu izoleta, personalul medical expus (nu ăla care își lua concediu medical sau stătea ascuns prin spital) a trebuit să devină cosmonauți, poliția urla prin megafoane și, dacă te prindeau pe stradă, mai mai că te trezeai luat la bastoane.

Acum, după ce știința a reușit să scape din corzi, iată că și dirijorii OMS caută să o îndulcească.

„Nu se recomandă utilizarea unui certificat de vaccinare ca singura condiție posibilă pentru călătoriile internaționale, deoarece nu toți cetățenii au în prezent posibilitatea de a fi vaccinați. Statele membre ar trebui să ia în considerare o abordare bazată pe risc pentru a facilita călătoriile internaționale: testarea pentru coronavirus sau carantina acolo unde este cazul, în conformitate cu îndrumările OMS", se arată în comunicat.


După toate cele petrecute, am mai descoperit un lucru: Știința este ca muzica. Unii o fac live, alții o fac playback!

Noroc cu cei care au menținut-o vie. Altfel, ne trezeam cu mic dejun pfizer, moderna... prin meniurile din restaurante sau în variantă lichidă la pet, prin rafturile magazinelor.

Vizualizări: 1,845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: