Social

Doi polițiști din Gorj, eroi în Capitală

Doi tineri polițiști, de loc din județul Gorj, au salvat de la moarte un bărbat care și-a dat foc! Evenimentul a avut loc pe o stradă din sectorul 3, București. Cei doi polițiști se aflau în misiune când l-au văzut pe bărbat cum ardea ca o torță. Oamenii legii au folosit extinctorul din autospeciala de poliție pentru a stinge flăcările. 

Radu și Felix sunt polițiști în cadrul Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi din București. Felul prompt în care au acționat ei a fost apreciat de superiori. Întreaga poveste a fost postată pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor și Internelor. 

„Radu și Felix, polițiștii care au reușit să salveze un bărbat de la o adevărată tragedie! În această dimineață, puțin trecut de ora 4, în timp ce se aflau în serviciu de patrulare, au auzit prin stație:

-Rog deplasare în zona Străzii Doamnei, o persoană reclamă pierderea unui portofel!

-Recepționat! Ajungem imediat!

Ajunși la locul semnalat, au observat că reclamantul ceruse deja și sprijinul unui echipaj de la Poliția Rutieră. După ce au discutat cu persoanele în cauză, în doar câteva minute, în fața lor, la mai puțin de 20 de metri, au auzit zgomote puternice și au observat cum mai multe persoane se strânseseră în jurul unui bărbat. 

-Și-a dat foc! Uite-l! atât a apucat să spună Felix, în timp ce alerga spre acesta.

-Iau eu extinctorul din mașina voastră!, le-a spus Alexandru colegilor de la Rutieră, grăbit să-l prindă din urmă pe Felix.

Deși se aflau la prima misiune de acest gen, nu au stat nicio secundă pe gânduri. 

Radu a scos imediat cuiul de la stingător, reușind rapid să stingă flăcările care cuprinseseră deja o bună parte din suprafața corporală a bărbatului, timp în care Felix a sunat la 112 pentru a solicita un echipaj medical la fața locului.

-Bravo băieți! Ați acționat rapid! Dacă nu erați voi, nu știm ce șanse de supraviețuire ar fi avut…, le-au spus colegii de la ambulanță.

-Doamne ajută să fie bine! Noi doar ne-am făcut datoria! 

Ne facem și noi datoria să îi felicităm pentru intervenția promptă! 

Ei sunt Radu și Felix, doi tineri polițiști din cadrul Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi.

Felicitări, Radu!

Felicitări, Felix!

Ați salvat o viață!

Ne mândrim cu voi!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a MAI.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi recurs la gestul extrem din cauza unei decepții în dragoste. El a fost internat în Unitatea de Arși, din București,  în stare foarte gravă.

Vizualizări: 8,550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: