Ultima oră

DNA cere contractele de achiziționare a vaccinurilor antiCovid

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a solicitat Minsiterului de Finanțe să pună la dispoziție toate contractele pentru achiziționarea vaccinurilor anti-COVID-19.

Ministerul de Finanțe a primit pe data de 18 noiembrie solicitare de la DNA pentru a pune la dispoziție până pe data de 23 noiembrie, adică miercuri, toate memorandumurile aprobate privind contractele de furnizare vaccin si toate documentația care a stat la baza lor.

De asemenea, s-a solicitat întreaga corespondență dintre Ministerul de Finanțe cu ministerul Sănătății şi secretariatul general al Guvernului. Solicitarea DNA a fost făcută chiar în ziua în care Cîțu a priceput că trebuie să îl nominalizeze pe Ciucă premier.

O anchetă a fost solicitată și Codruței Kovesi, care este procuror-șef la Parchetului European.

„Achiziția acestor vaccinuri este afacerea secolului sau, poate chiar a mileniului. Sunt în joc foarte multe miliarde euro din banii contribuabililor europeni. Suntem cu toții îndreptățiți să aflăm cum au fost negociate aceste contracte, care sunt legăturile familiei von der Leyen cu Big Pharma, de ce au fost secretizate contractele”, a declarat deputatul George Simion, citat de b1tv.ro.

Vizualizări: 954

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: