Ultima oră

Vîlceanu află astăzi dacă rămâne ministrul Finanțelor

PNL va da premierul, pe Nicolae Ciucă, iar PSD vrea ministrul Finanțelor și secretarul general al guvernului. Conjunctura face ca posturile să fie ocupate acum de doi gorjeni, Dan Vîlceanu și Horațiu Gorun. Cel puțin unul dintre aceste posturi, dacă nu amândouă, vor fi pierdute de PNL.

PNL, PSD şi UDMR se întâlnesc din nou, vineri, 19 noiembrie, începând cu ora 12.00, pentru a continua negocierile privind construirea noii coaliţii de guvernare. Dacă se bate în cuie că Nicolae Ciucă va fi premier, negocierea va continua pentru cine va deține portofoliul de la Finanțe.

 

Florin Cîţu doreşte Ministerul Finanţelor Publice, o condiţie cu care cei de la PSD nu sunt de acord. De altfel, preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat deja, joi, că cine va da premierul nu va avea Ministerul Finanţelor Publice. De asemenea, şi funcţia de Secretar General al Guvernului va fi legată de cea de la Finanţe.

PNL mai vrea Ministerul de Interne, Ministerul Educaţiei, Ministerul Transporturilor, în timp ce PSD ar putea prelua Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Apărării, Ministerul Muncii şi Ministerul Agriculturii.

Joi, cele două partide vor să se dea votul în Parlament pentru învestirea noului Guvern PNL-PSD-UDMR, cu susţinerea minorităţior, consultările de la Cotroceni urmând a avea loc la începutul săptămânii viitoare.

În week-end, PSD pregăteşte o şedinţă a Consiliului Naţional, pentru validarea programului de guvernare şi a structurii Guvernului, în timp ce PNL se va reuni în Biroul Politic Naţional, cel mai probabil luni după-amiază.

Vizualizări: 1,819

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: