Politică

Dispute aprinse cu câteva ore înainte de votarea organigramei Primăriei Târgu Jiu

Consiliul Local Târgu Jiu va dezbate luni noua organigramă a primăriei, despre care inițiatorul Marcel Romanescu spune că va asigura o mai bună funcționare a instituției, dar și că va aduce o economie anuală de un milion de euro. Consilierul PSD Luis Popa a criticat-o în spațiul public, iar liberalul Marcel Romanescu a replicat imediat.

Luis Popa acuză municipalitatea că nu a făcut o dezbatere publică pe subiect și vrea să știe dacă s-a cerut avizul de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Avizul ca avizul, dar oare ce crede Luis Popa că ar spune târgujienii aflând că polițiștii locali au salarii de la 4.000 de lei în sus, plus 1.100 de lei normă de hrană?

Luis Popa susține însă că nu a înțeles nici măcar titlul hotărârii de consiliu. “Din titlu se înțelege că se recompartimentează birourile primăriei și nicidecum activitatea unor instituții subordonate Consiliului Local, implicate în procesul de restructurare”, a afirmat consilierul PSD.

Primarul Marcel Romanescu a reacționat pe pagina de socializare și le-a recomandat celor ce se opun desființării bănoaselor funcții de șef din Primăria Târgu Jiu să mai citească legea. “Unul dintre ei ar trebui să pună mâna pe carte mai des, având în vedere că este consilier local și tot invocă articole de lege fără să le înțeleagă. Domnul respectiv este specialist în gunoaie și ar trebui să-și aducă aminte că a fost artizanul gropii de gunoi "ecologice" a orașului și al "minunăției" de beton amprentat din centrul municipiului! Dar își dă cu părerea despre legislația din domeniul administrației”, a scris Romanescu cu trimitere directă la Luis Popa, chiar dacă nu i-a dat numele.

Primarul susține că “se încearcă protejarea funcțiilor de șef din Poliția Locală, remunerate cu peste 6000 de lei net în fiecare lună”.

Vizualizări: 1,989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: