Eveniment

Din nou incendiu la un spital suport COVID

Doi oameni au murit și 16 au fost evacuați în urma unui incendiu izbucnit joi dimineața la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiesti.

Cei doi bărbaţi decedaţi au fost găsiţi carbonizaţi. Un număr de 15 bolnavi au fost transferaţi la UPU Ploieşti. Alti trei bolnavi au refuzat transferul la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului judeţean Ploieşti.

Este și o victimă care este transferată la Spitalul de Urgență Floreasca și care are arsuri pe o suprafață de sub 50% din suprafața corporală, conform primelor evaluări. Managerul serviciului de ambulanţă Prahova, Mădălin Ipatie, a afirmat la Antena 3 că una dintre persoanele transportate la UPU Ploieşti este o angajată a spitalului, infrmieră de 51 de ani, care a suferit arsuri când încercat să intervină. 

„Secţia era nouă - este secţia renovată, de pediatrie - instalaţia electrică nouă şi verificată, iar rampele de oxigen sunt montate anul trecut, înainte de valul trei. Personalul instruit, ca dovadă a intervenit imediat dar, într-o fracţiune de secundă, Dumnezeu ştie.. s-a mişcat patul, s-a frecat de ceva şi o scânteie de oxigen. Erau şi detectoare de oxigen, erau absolut toate cele necesare. Dar probabil bolnavul şi-a smuls masca şi oxigenul s-a dus în aer. Dar asta o să o determine specialiştii, cauza incendiului”, a declarat managerul SJU Ploieşti, Bogdan Nica.

 

 

 

 

Vizualizări: 1,366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: