Social

Dezbatere publică la Bumbești Jiu, pentru lucrări pe calea ferată

Compania Națională de Căi Ferate (CFR) intenționează să execute lucrări de reabilitare a infrastructurii de cale ferată, vizate fiind obiective de pe raza localității Bumbești Jiu. Este vorba de o investiție ce presupune lucrări de reabilitare a unor poduri, podețe si tuneluri de cale ferată pe linia Filiași- Livezeni. 

Înainte de a se pronunța în ceea ce privește emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării privind realizarea acestor lucrări, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj va organiza o dezbatere publică a raportului privind impactul asupra mediului și a studiului de evaluare adecvată. 

Dezbaterea publică va avea loc la Bumbești Jiu, la sediul primăriei, în data de 8 august, începând cu ora 13.00. Până atunci, cei interesați pot transmite comentarii, opinii sau observații. 

”Din punct de vedere administrativ, perimetrul este localizat pe raza UAT Bumbești-Jiu, la nordul județului Gorj, în lungul Defileului Jiului, ce străbate Carpații Meridionali. Din cadrul proiectului fac parte 11 lucrări, care sunt punctuale, iar amplasamentul acestora se situează în extravilanul orașului (UAT) Bumbești Jiu, județul Gorj, pe linia de cale ferată 116 Filiași –Livezeni. Traseul căii ferate se desfășoară în mare parte în paralel cu E79”, se arată în studiul de evaluare adecvată realizat pentru acest proiect. 

Nouă dintre obiectivele ce vor fi reabilitate sunt situate în situl Natura 2000 “Defileul Jiului”, respectiv în Parcului Național Defileul Jiului, arie naturală protejată de interes național, Investiția prevede demolarea a patru podețe și construirea unor noi podețe pe același amplasament, șase lucrări de reabilitare a tunelurilor și consolidarea unui pod. Acestea prezintă degradări semnificative.

Vizualizări: 708

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: