pamFLEȚI

Deschideți spitalele, tembelilor!

Pacienții non-Covid au dat năvală la centrele de sănătate, cerând pe bună dreptate deschiderea spitalelor.

Oameni suferinzi de diverse boli se află pe o listă de așteptare la Centrul de sănătate din comuna gorjeană Căpreni, închis mai bine de un an, pentru că personalul a fost detașat la spitalul Covid de la Târgu Cărbunești.

Oamenii mai au și alte afecțiuni și mulți au fost nevoiți să se trateze singuri din martie anul trecut și până acum. Ca să vedeți cât de mare a fost așteptarea, centrul de sănătate din Căpreni a fost deschis pe 12 mai și toate paturile au fost ocupate din prima zi. Și așa sunt de trei săptămâni încoace.

Din păcate, unitatea funcționează cu zece paturi, deși capacitatea este de 20. Medicii îi internează doar cei care nu mai suportă amânare și se fac liste de așteptare!! Este de noaptea minții! Pe restul îi așteptăm să ajungă în situații critice ca să facă obiectul internării?!

 

Trecând de la centrele de sănătate și ajungând la spitale, aici lucrurile stau mult mai mai rău. Spre exemplu, spitalul Covid din Târgu Cărbunești mai are un singur pacient Covid, în rest e gol-goluț. Și autoritățile sunt incapabile să ia o decizie pentru a le reda spitalul oamenilor care au nevoie de el. Inconștiența factorilor de decizie este dusă la extrem, cunoscut fiind că și pe timpul pandemiei au existat mult mai multe decese din cauza Covid, decât de Covid în sine. 

Cu toate acestea, ministrul Sănătății menține alocate cinci sute de paturi pacienților Covid din Gorj, chiar dacă doar zece sunt ocupate. De o săptămână, Gorjul nu a mai avut cazuri noi de infecție cu coronavirus. 

Până acum, doar spitalul din Novaci a obținut avizul Direcției de Sănătate Publică Gorj pentru a-și relua activitatea obișnuită. Aici au fost reluate internările pe 2 iunie și deja au apărut primii pacienți. 

În concluzie, propaganda și sifonarea banului din sistemul de sănătate, sub pretextul pandemiei, continuă să fie mai presus de siguranța cetățeanului. Tembeli, tembeli, dar băgăm de seamă că ăștia sunt și lipsiți de scrupule!

Vizualizări: 3,061

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: