Politică

Deputatul Weber: Trebuie luate măsuri când e pusă viața în pericol

„Trebuie luate măsuri când e pusă viața oamenilor în pericol!” E apelul făcut de parlamentarul Mihai Weber după accidentul din Cariera Roșia. Weber a amintit și despre planul de investiții care a fost cerut după tragedia de la Jilț, de anul trecut, dar compania energetică s-a făcut că nu aude solicitarea premierului de la acea vreme.

Deputatul Mihai Weber spune că, în realitate, nu știe să existe vreun plan de investiții în Complexul Energetic Oltenia sau măcar despre îmbunătățirea condițiilor în care lucrează minerii. 

„Evenimentele se țin lanț. Bine că nu s-a soldat cu pierderi de vieți omenești. Dar când sunt puse în pericol viețile oamenilor, trebuie luate măsuri. Condițiile din carieră le știm. Nu mai trebuie să discutăm despre ele. Așteptam acel plan de investiții pe care și fostul premier Nicolae Ciucă l-a cerut companiei tocmai pe acest subiect, însă eu, din câte știu, n-a existat un plan de investiții sau îmbunătățiri privind condițiile de muncă de acolo”, a declarat Mihai Weber, la Radio Infinit.

Și în tot acest timp, afirmațiile de la vârful Ministerului Energiei se bat cap în cap. Acolo ar trebui să se pună la punct strategia energetică a țării, dar cei aflați la cârma Ministerului fac tot soiul de afirmații contradictorii și deloc avantajoase companiei din Gorj.

„Chiar reprezentanții Ministerului Energiei, cei care ar trebui să ne dea niște speranțe că va mai avea viață această unitate economică au tot felul de declarații controversate. Ba că se va închide, ba că nu. Ba că are nevoie țara de cărbune, ba că trebuie să acordăm atenție mai mare energiei verzi când alte țări europene își redeschid capacitățile pe cărbune, își protejează resursa energetică aplicat. Noi bâjbâim despre o unitate de care depinde soarta județului Gorj. Vorbim de toate categoriile sociale”, a mai spus deputatul Weber.

Vizualizări: 1,814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: