Politică

Deputat: Investițiile propuse la CEO sunt întârziate cu aproape doi ani

Parcurile fotovoltaice și grupurile pe gaz de la Turceni și Ișalnița sunt întârziate cu aproape doi ani. O susține și deputatul Mihai Weber, care mai adaugă că fix acesta ar trebui să fie motivul principal care să fie pus pe tapet în fața Comisiei Europene când statul român cere amânarea aplicării planului de restructurare.

Și, pe bună dreptate, până acum nu s-au respectat la virgulă decât termenele de închidere ori de punere în rezervă. În rest, dacă vine vorba de investiții, nu se mișcă ceva în teren. Totul e încă la stadiul de hârtii, studii și analize.

Estimările inițiale arătau, de exemplu, că parcurile vor furniza energie electrică în sistemul național chiar din acest an, din 2024. Iar asta e o misiune imposibil de respectat.

“Sunt noi capacități care trebuie să fie construite. Sunt bani luați de Fondul de Modernizare, Comisia Europeană, mai punem și noi, statul. Parcurile fotovoltaice și grupurile care vor trece de pe cărbune pe gaz. În momentul de față, acele investiții noi sunt întârziate cu cel puțin un an jumătate dacă nu doi ani. Ce argument mai solid ca acesta ai când te duci să discuți cu Comisia Europeană?”, s-a întrebat deputatul Mihai Weber într-o emisiune la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: