Actualitate

CE Oltenia are în plan reangajarea specialiștilor care se pensionează

Complexul Energetic Oltenia caută doar soluții pe termen scurt pentru criza de personal prin care trece și care se va acutiza după ce două mii de salariați vor ieși la pensie în acest an.

Pensionarii de care CE Oltenia va avea nevoie vor primi oferte de reangajare pe perioadă determinată. “Suntem pregătiți să diminuăm impactul ieșilor la pensie prin angajări pe perioadă determinată sau reangajarea specialiștilor după ce ies la pensie”, a spus managerul companiei, Daniel Burlan.

Sunt mii de solicitări de adeverințe, unele de la cei care vor să iasă la pensie, altele de la cei pensionați deja, care vor să le fie recalculată pensia în baza noilor prevederi legale. Oamenii spun că de fapt compania trage de timp cu adeverințele, pentru a amâna pensionările cât de mult se poate.

Administrația CE Oltenia susține în schimb că numărul de salariați de la resurse umane este limitat și că nu poate face față unui volum mai mare de muncă. Prioritate ar avea salariații care îndeplinesc condițiile de pensionare, nu cei care s-au pensionat deja.

 

Vizualizări: 5,275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: