Actualitate

Lider sindical: Mor când îi aud că tot spun asta

Liderul Cartel Alfa Gorj, Alin Munteanu, acuză autoritățile că tot promit grupuri noi pe gaze în România, în condițiile în care grupurile pe care Complexul Energetic Oltenia le are la Chișcani stau nepornite din 2013.

“Cu trecerea pe termocentrale care să funcționeze cu gaze, mor când îi aud că tot spun asta. Complexul Energetic Oltenia are în proprietate termocentrala pe gaze de la Chișcani, din Brăila, dar nu a pornit o secundă și nu a produs niciun MW. Deci avem deja o termocentrală și nu o pornim și ei vor să-mi spună mie că fac una de la zero”, a spus Munteanu.

Mai mult, acesta se întreabă de unde vor fi luate gazele naturale. “Și dacă ar face, de unde vor lua gaze? Vorbesc despre gazele din Marea Neagră. Păi și cu ce îl aduci aici, la Gorj? Cu plasa? Conducta BRUA este cam departe. Și să iei gaze, să zicem, dar, la prețurile care sunt, la cât se va produce energia electrică? Este clar că se urmărește să devenim importatori de energie”, a mai spus liderul sindical pentru national.ro.

România și-a asumat că va adopta o lege în luna iunie a acestui an, în care să stabilească anul în care va stopa producția de cărbune. Anul vehiculat este 2030.

Vizualizări: 2,640

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: