Actualitate

Denunță măgăriile de la selecția pentru Directoratul CEO: O mascaradă!

O mascaradă! Așa cataloghează Daniel Burlan care atrage atenția că selecția pentru Directoratul Complexului Energetic Oltenia nu a fost făcută conform legii. Fostul manager al companiei, care a și candidat fără succes pentru un loc în noua conducere, vorbește de infracțiuni grave: abuz în serviciu și conflict de interese.

„N-a fost concurs, a fost o mascaradă. A fost mai mult umilință pentru cei 30 de candidați. Nu e posibil să fie selectate doar trei persoane. A fost cu înclcări grave ale ordonanței 109 și a normelor metodologice de aplicare a acestei ordonanțe. Acest proces a fost viciat de la început. Nu e o acuzație când spun că au fost favorizate anumite persoane”, atrage atenția Daniel Burlan, fost manager al companiei energetice.

Burlan a și explicat marile ilegalități. Doi dintre directorii companiei au semnat contractul cu firma de recrutare. Amândoi au fost selectați de această firmă și în noul Directorat. Curios, nu? Și cu iz de ilegalitate.

„La ora asta, e un conflict de interese. Semnatari ai contractului pentru serviciul de recrutare au fost și candidați și, culmea, au fost și selectați. Sunt selectați candidați care au semnat contractul de serviciu cu firma de recrutare. Cumpărarea directă a acestei firme de recrutare arată clar o direcție. Nu vorbesc pentru mine, ci pentru ceilalți candidați care au fost umiliți în acest proces. Să nu zicem că toți cei 30 de candidați, dar 20 se ridică la nivelul sau chiar peste nivelul celor care au fost selectați. Contractul a fost semnat de doi membri din Directorat care au fost și selectați”, a mai spus Burlan, într-o emisiune la Tele 3.

Burlan a mai contestat și interviul. A fost intervievat de o psiholoagă, spune Burlan. Culmea, din 30 de oameni, doar trei au obținut suficiente puncte să ajungă pe lista scurtă.

 „Modul în care s-a desfășurat interviul nu e de spiritul ordonanței 109. Firma de recrutare n-a avut bunul simț să trimită grila cu puntajul pentru fiecare competență și criteriu în parte. Au trimis răspuns că nu au atins baremul de 27 de puncte pentru a fi selectați pentru lista scurtă. Dacă directorii de direcție, șefii de departament din cEO nu au îndeplinit acest barem înseamnă că avem cea mai slabă conducere din toate societățile din România. Nu se poate! A fost o bătaie de joc! Toți ceilalți candidați au primit acest răspuns, că nu au îndeplinit baremul de 27 de puncte. La mine, au invocat un articol cum că aș fi fost revocat pentru neîndeplinirea indicatorilor de performanță ce ar duce la interdicția de a ocupa o funcție publică timp de cinci ani. E fals acest aspect. Eu nu am fost revocat în aceste condiții. i-am spus și doamnei psiholog cu care am desfășurat acest interviu, dar nu a ținut cont de ce am spus eu. revocarea mea a venit în condițiile contractului de mandat, puteam să mă adresez instanței, dar cum contractul a fost dus până în ultima zi nu aveam ce pretenții să mai am. Anul 2022 a fost an cu profit, anul 2023 este an cu profit”, a mai spus Burlan.

Pe lista scurtă, se regăsesc trei dintre actualii membri ai Directoratului CEO. Cap de afiș e Dan Iulius Plaveti, cel mai invizibil director pe care l-a avut vreodată compania energetică.

Vizualizări: 3,282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: