Politică

Demisie în guvern

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi seara, că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei.

"Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei. Îi mulţumesc pentru colaborarea de până acum şi pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educaţie", a scris prim-ministrul pe pagina sa de socializare.

Şeful Executivului susţine că, "în continuare, România are nevoie de stabilitate şi coerenţă pentru a putea implementa reforma durabilă pe care ne-o dorim cu toţii pentru învăţământ".

"Urmează să ne consultăm în Partidul Naţional Liberal şi în cadrul coaliţiei de guvernare şi să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului preşedinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcţia de ministru", precizează Nicolae Ciucă.

Joi seara, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi-a anunţat demisia din funcţie. "Am decis, din proprie iniţiativă, să demisionez din funcţia de ministru al Educaţiei. A fost o şansă şi o onoare pentru mine să încep reformarea din temelii a sistemului naţional de învăţământ. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul în CV. Aveam şi una şi alta", a scris Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

Fostul lider liberal Ludovic Orban (deputat Forţa Dreptei) susţine că Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei "din iniţiativa altcuiva" şi nu "din proprie iniţiativă".

"Mă îndoiesc că Sorin Câmpeanu s-a speriat de moţiunea depusă de noi cu cei de la USR. Dar şi-a dat demisia. Din proprie iniţiativă, zice el. Din iniţiativa altcuiva, zic eu. A celui care l-a impus. Este o victorie a părţii "nealiniate" din media şi din societate. Ceea ce ar trebui să dea încredere celor care pare că şi-au pierdut speranţa că se poate face o asanare morală a vieţii publice", a scris Ludovic Orban, joi seara, pe pagina sa de Facebook.

"Demisia ministrului Cîmpeanu este un gest politic ratat, o picătură care se pierde în oceanul de incompetenţă şi hoţie pe care îl patronează actuala guvernare. Mai mult, gestul domnului Cîmpeanu este ratat şi pentru că nu invocă niciun motiv al demisiei. Dumnealui nu are nicio vină, niciun regret, doar realizări", a scris Dacian Cioloş, joi seara, pe pagina sa de Facebook.

Vizualizări: 562

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: