Actualitate

Deficiențe constatate de ITM la spitalul din Cărbunești

Inspectorii de muncă au fost în control la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești, după ce managerul Mehedințu a anunțat public că unitatea sanitară este la un pas de a fi închisă din cauză că nu mai face față cheltuielilor.

Inspectorii ITM au dispus două măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

„Inspectorii de muncă au efectuat, în data de 11.04.2024, un control în domeniul relaţiilor de muncă la angajatorul Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, fiind dispuse două măsuri de remediere a deficienţelor constatate: să facă dovada comunicării deciziei de încetare și a extrasului din registru pentru o fostă salariată și o măsură cu termen permanent ca, la încetarea activității salariaților, să comunice salariaților deciziile privind încetarea contractelor individuale de muncă și să elibereze salariaților extrasele din registrul general de evidență a salariaților, conform art. 7 alin 5 din HG 905/2017”, a anunțat Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Managerul Sorin Mehedințu a dezvăluit că 99% din venituri se duc pe salariile angajaților: „Suntem într-o situaţie financiară foarte delicată, am folosit un termen nepotrivit, „faliment”, pentru că totuşi suntem un spital, dar suntem într-o situaţie foarte, foarte delicată din punct de vedere financiar. 99% din bugetul spitalului intră în salarizare”. 

Vizualizări: 865

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: