Actualitate

Muncă la negru la o brutărie din Motru

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat, în perioada 9-12 aprilie, în cadrul unei campanii naționale, o serie de controale la mai multe brutării din județ.

Inspectorii de muncă au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, de către angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul „Fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase”. Au fost verificați 14 angajatori, fiind aplicate opt sancțiuni contravenționale în valoare de 67.000 lei și dispuse 45 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

În cadrul acestei campanii, inspectorii de muncă cu atribuții de control în domeniul relațiilor de muncă au depistat o persoană prestând muncă nedeclarată la un angajator, pe raza Municipiului Motru, fiind aplicată o amendă contravențională în valoare de 20.000 de lei. 

Totodată, inspectorii de muncă din Gorj au efectuat, în perioada 8-12 aprilie, un număr de 112 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale în valoare de 129.500 lei. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 119 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

„Prin fiecare acțiune de control, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj urmărește atât creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relațiilor de muncă și cele referitoare la sănătatea și securitatea în muncă, cât și eliminarea neconformităților constatate, aplicând măsuri obligatorii pentru remedierea acestora și sancțiuni contravenționale corespunzătoare”, a spus George Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: