Eveniment

Decizia de a parca neregulamentar l-a costat scump 

Un bărbat din comuna gorjeană Mătăsari a fost condamnat la 4 luni de închisoare, cu amânarea executării pedepsei, după ce a condus în perioada în care avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. A fost prins de polițiști după ce a parcat mașina neregulamentar.

Acesta a fost depistat, în data de 3 octombrie 2021, de organele de poliţie când a oprit autovehiculul pe strada Unirii din Târgu Jiu, în zona de acţiune a indicatorului „Oprirea interzisă”. Astfel, agenţii rutieri au procedat la sancţionarea sa cu amendă în valoare de 290 lei. 

”Întrucât la momentul respectiv nu s-a putut proceda la verificarea inculpatului în bazele de date din cauza unor probleme tehnice, ulterior, la data de 27.10.2021, cu ocazia implementării procesului-verbal de contravenţie, s-a constatat faptul că la data de 03.10.2021, (…) avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

Permisul îi fusese suspendat pentru 90 de zile, începând cu 27 iulie 2021, după ce a fost depistat în timp ce conducea același autoturism cu viteza de 110 km/h, depăşind cu 60 km/h limita maximă admisă pe respectivul sector de drum.

Cu ocazia audierii, acesta a recunoscut şi regretat comiterea faptei. Magistrații au ținut cont de acest aspect, dar și de faptul că nu are antecedente penale, și au dispus amânarea aplicării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani. 

În plus, magistrații l-au obligat la plata sumei de 700 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Hotărârea pronunțată în 12 octombrie de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

 

Vizualizări: 810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: