Social

CSM anunță că primește oamenii nevaccinați la tribunal

În sfârșit s-a sesizat cineva că nu poți interzice persoanelor nevaccinate să intre în instituțiile publice. Dacă ne referim la justiție, practic toate procesele din România ar fi date peste cap.

Consiliul Superior al Magistraturii nu este de acord cu interzicerea dreptului persoanelor nevaccinate de a participa la procese. Asta nu doar că ar încălca dreptul oamenilor la un proces echitabil, dar niciun dosar nu s-ar mai putea judeca, dacă o singură parte este nevaccinată și are interdicție de a intra în sala de judecată.

CSM a trimis sâmbătă o notă celor care au impus interdicțiile, prin care explică faptul că restricțiile nu sunt aplicabile instanțelor de judecată. Potrivit CSM, toată lumea va avea acces în instanțele de judecată.

CSM a stabili că interdicțiile “nu sunt aplicabile instanțelor judecătorești și parchetelor”, pentru că se încalcă dreptul constituțional de acces la justiție.

Doar că în România s-au încălcat mult mai multe drepturi, hotelierii pierd dreptul de a caza clienți, restaurantele trebuie să închisă ușa în nas la mai mult de jumătate din clienți. Afacerile lor sunt grav afectate, dincolo de dreptul fiecăruia dintre noi de a fi liber. Dar un patron de restaurant nu poate spune că nu respectă reglementările.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla luni, dacă justițiabilii vor fi primiți la procese sau nu.

Vizualizări: 4,675

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: