Politică

De ce nu stabilește PNL data alegerilor?

Orban și Cîțu se luptă teoretic pentru șefia PNL, dar nu se știe când vor fi alegeri. Dau vina pe pandemie pentru faptul că nu stabilesc data, dar asta nu îi împiedică să își continue campania în partid.

Ludovic Orban susține că are 36 de filiale de partea lui. Cîțu are Gorjul, în virtuta priteniei lui cu liderii locali, dar și organizații importante precum Cluj și Bihor. Ar mai fi de partea lui Timișul și Sălajul, iar Sibiu, Suceava și Giurgiu se mai gândesc.

Interesant este că PNL nu a stabilit nici dacă face mai întâi alegeri în județe, ceea ce ar putea schimba datele problemei. Cei care conduc acum filialele sunt în mare parte oamenii lui Orban, dar dacă s-ar face alegeri de jos în sus, ar putea apărea surprize.

78% din voturi a primit Ludovic Orban la ultimul Congres PNL. Pe de altă parte, surse politice din echipa lui Florin Cîţu sunt optimiste că, odată cu anunţarea candidaturii la şefia partidului, premierul ar urma să atragă de partea lui organizaţiile care şi-au exprimat susţinerea pentru Orban. Cîțu are avantajul de a împărți bugetul și de a face numiri în funcții, fiind premier în funcție, dar se pare că are și susținerea președintelui Iohannis.

Vizualizări: 1,314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: