Actualitate

De ce au ratat directorii selectați de la CE Oltenia interviul cu CS

Cei trei directori selectați de Arc Consulting pentru Directoratul Complexului Energetic Oltenia aveau programată ultima probă, interviu cu oficialii din Consiliul de Supraveghere. Cum planează atâtea suspiciuni asupra modului în care s-a făcut selecția, interviul, evident, n-a mai avut loc.

 

Contractul cu firma a fost prelungit cu încă 60 de zile, iar interpretările sunt diferite. Unele voci din companie susțin că această prelungire va aduce același deznodământ: cei trei directori gata selectați vor rămâne la vârful companiei. Alții cred că procedura va fi anulată având în vedere problemele deja ridicate și conflictul de interese reclamat de unii dintre candidați.

 

Prelungirea contractului cu Arc Consulting n-a mai fost semnată de cei doi directori acuzați de conflict de interese. Unul dintre ei e fix Dan Iulius Plaveti, managerul companiei. El a semnat contractul cu firma inițial. Celălalt e Constantin Bălășoiu. Acum, când a venit vorba să se facă prelungirea pentru 60 de zile, l-au semnat alți directori din companie, directori care nu sunt în cursa pentru un loc în Directorat.

 

Nu ne-ar mira nici daca ministrul Energiei nu va constata nicio problemă și a trimis în Gorj Corpul de Control doar să ne spună la final că totul a fost corect și să le spele imaginea șefilor companiei.

 

Ce se știe sigur e că Ministerul Energiei a decis prelungirea contractului cu firma de selecție pentru a analiza toate documentele și sesizările pe care. “Din ce am putut să aflu, s-a prelungit contractul cu firma care a făcut selecția. S-a prelungit cu 60 de zile în așa fel încât Corpul de Control care a venit de la Minister să poată clarifica lucrurile. Dacă a fost sau nu corect acest concurs. La ora la care vorbim, avem aceiași membri în Directorat. Selecția e suspendată”, a declarat Alin Munteanu, liderul Cartel Alfa, într-o emisiune la Tele 3.

 

Chiar în aceste zile, cei trei directori selectați de Arc Consulting ar fi trebuit să susțină ultimul interviu cu Consiliul de Supraveghere, dar n-a mai avut loc. “Dacă nu, trebuia să continue un ultim interviu cu Consiliul de Supraveghere cei care au trecut de prima probă. S-a prelungit contractul până spune Corpul de Control exact ce s-a întâmplat aici. Probabil va da o dispoziție în funcție de ce va constata. Dacă e ok, continuă. Dacă nu, se anulează selecția sau trimit la ANI care poate să stopeze procedura în funcție de ce constată exact. Dacă s-a făcut plângere la DNA, va fi anchetă. E normal”, a mai spus Alin Munteanu.

 

Mandatele celor care fac parte din actualul Directorat sunt valabile până în a doua jumătate a lunii aprilie. Până atunci, Consiliul de Supraveghere, ministrul Energiei, organele de cercetare penală trebuie să facă lumină în această speță.

Vizualizări: 3,230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: