Actualitate

Condiția pusă primarilor ca să primească microbuze electrice

27 de microbuze electrice pentru transportul școlarilor au fost cumpărate de Consiliul Județean Gorj. Acestea vor ajunge în județ până în luna mai. Au fost selectate primăriile care le vor primi, dar trebuie să mai îndeplinească o condiție esențială: până în mai, să aibă o stație de încărcare pentru microbuzele electrice.

 

În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla până în vară, primăriile riscă să nu primească aceste microbuze.

 

“S-a finalizat și licitația. Vor veni 27 de microbuze pe acest proiect urmând ca pe Fondul de Mediu să mai achiziționăm încă 16. În baza datelor date de ISJ și în baza caietului de sarcini care a avut criterii de prioritizare, s-a făcut un clasament. Toate comunele sunt aranjate în acest clasament. Sunt 27 de comune care pot primi. Acele primării și-au luat obligația că, până la sosirea microbuzelor, în mai, cel târziu, vor avea stații de încărcare. Dacă nu vor avea, vom proceda la orientarea lor către comune care au deja stații de încărcare. Comunele au dat proiecte de hotărâre că vor face acest lucru”, a declarat Dorin Tașcău, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj.

 

Valoarea totală a achiziției e de 30 de milioane de lei, bani obținuți prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Cofinanțarea Consiliului Județean Gorj e de circa 600 de mii de lei.

Vizualizări: 657

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: