Politică

De ce a rămas un fost primar fără ajutorul de șomaj

Dacă ești consilier local, rămâi fără ajutorul de șomaj. Asta a decis Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Gorj cu privire la fostul primar din comuna Jupânești.

Petre Gușiță a fost primar nu mai puțin de 24 de ani, dar, rămas fără primărie, nu a reușit să își găsească rapid un loc de muncă. Și-a înscris pentru ajutorul de șomaj, de care nu a avut parte din cauză că a fost totuși ales consilier local. Cum este o funcție care aduce venituri, modeste, ce-i drept, Gușiță a fost informat că nu poate să primească indemnizația de șomaj.

Nemulțumit, acesta s-a adresat instanței, unde a reclamat faptul că funcția de consilier local este o “funcție electivă nepermanentă cu venituri mici realizabile din această calitate, motiv pentru care nu-și poate asigura un trai decent până la găsirea unui loc de muncă cu venituri permanente pentru acoperirea nevoilor familiale”.

Tribunalul Gorj va judeca pe 10 iunie solicitarea primarului. Potrivit juridice.ro, consilierii locali pot cumula indemnizația de ședință cu ajutorul de șomaj. Asta deoarece șomerul este persoana care nu are loc de muncă și care “nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj şi stimulării ocupării forței de muncă, în vigoare”.

Potrivit sursei citate,  consilierul local nu încasează venituri permanente, ci ocazionale, “motiv pentru care poate cumula această indemnizație de şomaj cu îndemnizaţia de consilier local”.

 

Vizualizări: 1,579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: