Politică

Concursul trâmbițat de USR pentru casele de asigurări, un eșec

Mulți absenți și restul picați. Cam așa s-ar putea traduce rezultatul mult-trâmbițatului concurs pentru șefia caselor de asigurări de sănătate din țară.

Potrivit rezultatelor afișate de Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate, după proba scrisă au fost cinci admiși în județele Maramureș, Iași, Tulcea, Cluj și Bistrița Năsăud. Au mai fost 27 de respinși și 21 de absenți.

În aceste condiții, casele de asigurări vor rămâne cu actualele conduceri. Din Gorj au fost doi înscriși, actualul director Daniel Șurlea și economista Carmen Amalia Făgaș, membru USR. Un candidat a lipsit, celălalt a fost respins cu un punctaj bunicel, de 59 de puncte, limita pentru admis fiind de 70 de puncte. Nu știm cine a lipsit și cine a fost absens, deoarece concursurile au fost atât de transparente, încât oficial știm că s-au înscris la concurs GJ2904 și GJ2798. Contestațiile pot fi depuse până pe data de 10 mai.

“USR PLUS e primul partid care lansează un concurs public, deschis, pentru pozițiile de directori județeni din CNAS, o instituție care gestionează unul din cele mai mari bugete din țara”, era mesajul acestei alianțe înainte de lansarea concursului. Din păcate, un concurs lipsit de transparență, presa fiind nevoită să afle pe surse candidații. Un concurs în care specialiștii nu au avut încredere, din moment ce nu s-au prezentat decât corigenții.

actualizare: Potrivit unor surse, Șurlea este cel care a lipsit, dar rămâne în continuare director, iar userista Făgaș este cea care a picat.

Vizualizări: 2,408

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: