Politică

Dan Vîlceanu face previziuni sumbre

Fostul ministru liberal Dan Vîlceanu susține că rata inflației va trece de 20% în toamnă.

“Rata anuală a inflației în luna aprilie este 13,8%, potrivit Institutului Național de Statistică. Îi cer ministrului Finanțelor să prezinte urgent un pachet de măsuri pentru a reduce inflația, altfel, până în octombrie va depăși 20%.

Creșterea prețurilor și dobânzilor îi afectează cel mai mult pe cei cu venituri mici”, a transmis Dan Vîlceanu.

Mai mult, acesta acuză guvernul din care a făcut parte până acum câteva luni că se împrumută la dobânzi mari. “Dacă nu vom face nimic, va fi o presiune și mai mare pe bugetul de stat, care va înregistra o creștere a cheltuielilor cu dobânzile. Dovadă că acum câteva zile Ministerul Finanțelor s-a împrumutat la o dobândă de 7,93%. La finalul lunii noiembrie, anul trecut, dobânzile se situau între 5 și 5,6%”, a mai spus fostul ministru de Finanțe.

Acuzațiile nu se opresc aici. Vîlceanu susține că ni se pregătesc taxe noi. “Lipsa măsurilor va însemna și că statul se va împrumuta și mai mult, la dobânzi mai mari, iar aceste împrumuturi, mai devreme sau mai târziu, vor fi plătite de români, prin taxe mai mari. Deja ministrul Finanțelor și un secretar de stat din același minister ne povestesc despre introducerea impozitului progresiv și eliminarea cotei unice”, a mai spus Vîlceanu.

Deputatul de Gorj a pierdut recent atât postul din guvern, cât și cel din conducerea centrală a PNL.

Vizualizări: 3,337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: