Eveniment

I-au respins fără să le spună nota

Tot mai multe semne de întrebare planează asupra modului în care s-a făcut selecția pentru Directoratul Complexului Energetic Oltenia.

Unii dintre candidații care au contestat selecția acuză că nici nu li s-a răspuns la solicitări și nu știu nici măcar ce punctaj au primit. Tocmai pentru că au fost semnalate multe probleme după selecția cusută cu ață albă, Consiliul de Supravegere al Complexului Energetic Oltenia a solicitat suspendarea acestei proceduri până când vor fi clarificate toate problemele ridicate de candidați.

Gabriel Giorgi, fost supraveghetor al CEO, spune că nici măcar nu a fost anunțat ce punctaj a primit. Știe doar că nu este pe lista scurtă. I s-a transmis acest lucru printr-un email după miezul nopții.

Giorgi apreciază că ministrul Energiei și-a trimis Corpul de Control la Târgu Jiu și speră să clarifice lucrurile: „Le-am solicitat detalii despre punctarea mea. Nu am primit niciun detaliu. Faptul că nu am fost admis pe lista scurtă am primit mail de la firma respectivă și, din cunoștințele mele, nu cred că s-a luat o asemenea decizie în Comitetul de Nominalizare din cadrul Consiliului de Supraveghere. E foarte bine că ministrul a trimis Corpul de Control ca să scoată la lumină inadvertențele care au fost în procesul de recrutare și care sunt evidente”.

Cei de la Arc Consulting, firma care s-a ocupat de selecția șefilor din CEO, neagă orice conflict de interese și se laudă că interviurile au fost într-o sală cu pereți din sticlă, tocmai pentru transparență, zic ei. Însă e dubios cum au fost selectați mai departe fix doi directori care au semnat contractul cu societatea Arc Consulting. Conflictul de interese e vizibil pentru orice nespecialist și va fi anchetat și de organele de cercetare penală care vor avea un verdict decisiv în tot acest scandal.

„Nu sunt ei în măsură să-și dea cu părerea într-un conflict de interese. Sunt organe abilitate care vor cerceta această speță. Ei nu au competență să facă selecția darămite să-și dea cu presupusul dacă există sau nu conflict de interese. Având în vedere tupeul de care au dat dovadă, nu mă aștept ca aceste lucruri să se limpezească. Și-au bătut joc de 30 de candidați. Ținând cont de tupeu înseamnă că au spatele asigurat”, a mai afirmat Giorgi la Radio Infinit.

Cel mai probabil, selecția va fi anulată odată ce se va dovedi cu documente conflictul de interese, urmând ca procedura să fie reluată. Oficial, nu a fost făcut niciun anunț privind această selecție.

Vizualizări: 2,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: