Eveniment

Dafinescu se poate elibera condiționat

Fiul judecătoarei Dafinescu ar putea scăpa de pușcărie, după ce anul trecut a fost condamnat la 4 ani, șase luni și 20 de zile de închisoare pentru ucidere din culpă. Acesta a accidentat mortal o femeie din Novaci și a fugit de la locul accidentului.

Judecătorii au admis ieri cererea acestuia de liberare condiționată. Decizia nu este definitivă

„Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat D M, în prezent deţinut în Penitenciarul Tg.Jiu. În baza art. 587 alin. 1 Cod pr. pen. raportat la art. 100 Cod penal, dispune liberarea condiţionată a condamnatului D M, din executarea pedepsei de 4 ani şi 6 luni şi 20 de zile închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr.2642/2021, pronunţată de Judecătoria Craiova, în baza căreia s-a emis M.E.P.I. nr. 2873/2022. Rămân în sarcina statului cheltuielile judiciare în cuantum de 390 de lei, onorariul în cuantum de 340 lei al avocatului din oficiu, urmând a se avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, potrivit deciziei Judecătoriei Târgu Jiu.

Mihai Dafinescu a stat aproape doi ani în arest la domiciliu.

A se înțelege că toți cei condamnați beneficiază de eliberarea condiționată, fiind o practică generală, nu una care să se aplice preferențial! 

Vizualizări: 1,676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: