Eveniment

Cutremur de 5 grade în România

update: Seismul a avut intensitate VII, semn că s-a simțit foarte puternic. "În ziua de 06.06.2023, 20:26:52 (ora României), s-a produs în CRISANA, ARAD un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.3, la adâncimea de 6.4 km", transmite INFP.

Știrea inițială: Un cutremur de 5 grade pe scara Richter a avut loc în urmă cu puțin timp la Arad.

"Foarte tare s-a simtit", "S-a simțit la Dej", "L-am simțit la Arad", "La film, Iulius Mall - s-au mișcat scaunele hardcore. Creepy", sunt câteva din comentariile de pe paginile de socializare.

"La Turda s-a simțit puțin", "Și la Timișoara...", sunt alte comentarii.

"Da, la Cluj-Napoca s-a zguduit patul cu mine, deja începe sa ma sperie când vad ca tot mai des cutremure sunt", a scris cineva. "Da, s-a simțit în Mănăștur", este un alt mesaj.

Din informațiile date de aplicații, adâncimea la care s-a produs cutremurul a fost de doar 10 kilometri.

Revenim cu datele INFP.

actualizare: Potrivit INFP, epicentrul a fost la Arad, iar seismul a avut 5,3 grade pe scara Richter. „În ziua de 06 Iunie 2023, la ora 20:26:52 (ora locală a României), s-a produs în BANAT, ARAD un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.3, la adâncimea de 15km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 11km SE de Arad, 42km N de Timisoara, 68km S de Bekescsaba, 96km N de Resita, 99km E de Szeged”, transmite INFP.

Inițial, seismul a fost anunțat de INFP de 5,2 grade. 

„În urmă cu puțin timp, în Banat, județul Arad, s-a produs un cutremur cu intensitatea de 5,2 pe Richter, la o adâncime de 15 km. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Echipaje operative din județele unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere.

Informații despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/

Reguli de comportare în caz de cutremur: https://youtu.be/rlEuJdtQrgI

❗ATENȚIE❗În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență). https://ro-alert.ro/intrebari-frecvente/ ”, transmite IGSU.
 

 

Vizualizări: 993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: