Diaspora

Tragedie la ”fiesta” de trei zile din Argentina

Argentinienii o țin într-o sărbătoare și la trei zile după câștigarea Cupei Mondiale. Cum oboseala și-a spus cuvântul, un tânăr și-a pierdut viața în timpul fiestei, iar alți trei au căzut cu tot cu stâlpul pe care s-au urcat să îl vadă pe Messi.

Sărbătoarea a început în Argentina încă de duminică, după finalul meciului nebun cu Franța. Nebunia de pe teren s-a mutat pe străzile orașelor din Argentina și nu s-a încheiat nici marți când Messi și colegii au revenit acasă din Qatar și le-au prezentat suporterilor cupa. 

Milioane de oameni s-au adunat pe străzile din Buenos Aires pentru a urmări parada argentinienilor cu trofeul, iar în mijlocul sărbătorilor au apărut inevitabil și incidentele nefericite. Un tânăr de 24 de ani a murit la Spitalul Fernandez din Buenos Aires după ce sărbătorise pe stradă pentru a-și vedea idolii. Conform Nexofin, se pare că tânărul a căzut de pe un acoperiș al unei parcări în timpul ”fiestei”, fiind dus la spital în moarte cerebrală.

Nu a fost însă singurul eveniment nefericit pentru că, tot marți, un stâlp pe care trei tineri se urcaseră pentru a urmări parada s-a prăbușit peste mulțime iar patru persoane au fost rănite, unul dintre tineri alegându-se cu fracturi craniene.

Suporterii înfocați au recur și  la gesturi necugetate, doi dintre ei încercând să sară de pe un pod direct între jucători, în autobuzul descoperit cu care au venit la paradă. Doar unul dintre ei a reușit, celălalt aterizând pe lângă autobuz.

Din cauza aglomerației de pe străzile din Buenos Aires, ulterior, Federația Argentiniană a hotărât ca jucătorii să fie mutați în mai multe elicoptere care au survolat piața supraaglomerată.

Vizualizări: 1,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: