Diaspora

Consumul global de cărbune atinge un nivel record în 2022

Consumul global de cărbune este pe cale să crească cu 1,2% în 2022, la un nivel record în acest an, potrivit unui raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE), citat de CNBC.

”Pieţele cărbunelui au fost zdruncinate sever în 2022. Fluxurile comerciale tradiţionale au fost perturbate, preţurile au crescut, cererea urmând să urce cu 1,2%, la un maxim istoric de 8 miliarde de tone metrice”, a spus AIE în raport.

    
Preţurile combustibililor fosili au înregistrat o creştere substanţială în acest an, a spus agenţia, ”gazele naturale înregistrând cea mai puternică creştere”.

”Acest lucru a determinat un val de renunţări la gaze, mărind cererea pentru mai multe opţiuni competitive la preţ, inclusiv cărbune, în unele regiuni”, a adăugat acesta.

În ciuda creşterii cererii de cărbune, tabloul este unul complex. AIE a remarcat că ”preţurile mai mari ale cărbunelui, utilizarea puternică a surselor regenerabile şi a eficienţei energetice şi slăbirea creşterii economice globale temperează creşterea cererii generale de cărbune în acest an”.

Potrivit agenţiei, utilizarea cărbunelui în generarea de energie electrică ar trebui să crească cu puţin peste 2% în acest an.

În timp ce toată lumea bagă cărbuni, că nu are variantă, România anunță închideri de capacități. Fără comentarii!

Vizualizări: 1,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: